Ørken safari 3 dage – 2 nætter


Dag 1: Afgang fra Luxor efter morgenmad.
Køreturen fra Luxor til camp siten i Kharga oasen tager 4 timer og går direkte gennem den vidtstrakte ørken udenfor Nilens bredder.

Frokost i campen

Kameltur til Kysis (Dush)
Vi rider på kamelryg til Kysis, der ligger tæt på campen, på samme måde som karavanerne plejede at rejse før i tiden.
 
Kysis blev bygget i det 1. Årh. BC og er dedikeret til guderne Isis and Serapis. Det er siden 1967 blevet smukt restaureret og ligger med en formidabel udsigt mod øst. Der er to hipostyl haller begge med indgang i næsten perfekt stand. Mange af søjlerne er væltet, men store stykker ligger rundt omkring. Læg mærke til at den østlige side ser ud til at have været åben for at se det frugtbare land under ceremonierne.  
Vi bliver kørt tilbage til campen til middagen.

Efter middagen er der lejlighed til at slappe af og nyder den fredfyldte atmosfære med et typisk glas te og en vandpibe mens stjernehimlen hvælver sig over os.
 

Dag 2: Kharga - Dakhla
Spis en god morgenmad, der venter en lang dag forude.

Qasr el-Labeka, Bagawat, Hibis Templet, Rock Art & Dakhla Oasen
 

Qasr el – Labeka blev bygget af romerne på karavane ruten (40-dages vejen). I storhedstiden var her vand og grønne omgivelser. Vandet blev ført frem af ækvadukter, der stadig eksisterer men er sandet til. De udvendige vægge er 12 m høje og ganske imponerende. Lokaliteten er en attraktion men også et barskt sted.
 
  Bagawat er den tidligste og bedst bevarede kristne kirkegård i verden og minder om den mest centrale diskussion i tidlig Kristen tid. Som følge heraf blev biskop Nestorius i det 5. årh. forvist til det kristne samfund her. Den store udstrækning af Bagawat er en følge af dette og hans trosfællers forvisning. Der er 263 kapellet op over højdedraget med det ældste fra 200 år før Nestorius og det yngste er fra 7. årh.
 
Hibis Templet er opkaldt efter byen, der omkransede det. Det er langt det største og fineste af templerne bygget under det persiske styre.
Det er bygget under Darios (6. årh. BC) og dedikeret til Amon.
Templet var i brug i de følgende århundreder. I dag er det kun muligt at se det på afstand, da det er omgivet af stillads.
 
 

Efter en frokost i skyggen af palmerne med udsigt til templet fortsætter vi mod Dakhla oasen.

Før byen Teneida gør vi et stop
Rock Art
Her krydsede de gamle karavane spor hinanden, Darb al-Ghubari (Kharga-Dakhla) og et gammel glemt spor fra Teneida til Baris, og karavanerne rastede her. Der er præhistoriske inskriptioner og graffiti fra tidligere opdagelsesrejsende og Jarvis, tidligere britisk guvernør i Kharga og Dakhla, passioneret rejsende i ørknen.

Magic Spring
Et besøg ved en af ørknens varme kilde med mulighed for et bad

Herefter fortsætter vi til campen ved El-Dohous Village og middagen.
 

Dag 3: Dakhla - Luxor
Morgenmad i Campen
 


Al-Qasr, Deir el-Hagar Templet, Muzawaka gravene & Qasr el-Zayan

 
Al Qasr
Er en typisk ørken by bygget ovenpå en tidligere romersk by og det længst beboede sted i oasen.
Byen var tidligere Dakhla oasens hovedby.
I dag er byen ubeboet og bevares i sin stil. Bemærkelsesværdig er Beid Omda huset, bygget ovenpå et ptolemæisk tempel og med faraoniske dørstolper.
 
 
Deir el-Hagar Templet
Edmondstone, den første europæere siden oldtiden, der kom til oasen, opdagede templet i 1819 delvis begravet i sand. De efterfølgende europæere opkaldte Dakhla’s eneste bjerg, Gebel Edmondstone, efter ham. Templet er bygget af romerne i det 1. årh. og dedikeret til den Thebanske Triade og Seth, som gud for ørknen. Det er siden blevet brugt som koptisk kloster.
 
  Muzawaka Gravene
Betyder dekoreret på arabisk, som Drovetti kaldte dem i 1919. Der er registreret ca. 300 grave fra 1. og 2. årh. En grav indeholder 7 mumificerede skeletter. Gravpladsen er en del af Amheida bosættelsen, der fungerede som center i det vestlige af Dakhla fra 1. årh. BC til 4. årh. AD.

Frokost


Qasr el-Zayan
templet blev bygget i den Ptolemæiske periode og blev siden restaureret under den romerske kejser Antonius og dedikeret til guden Amenebis, en lokal gud. Byen omkring templet er kendt i de gamle skrifter som Tchnonemyris, der eksisterede i adskillige århundreder.
 
Tilbage til Luxor
 

Inkluderet i turen: 2 morgenmad
3 frokost
2 middage
Vand under turen
Alle entreer
 

Ørken safari 2 dage 1 nat    Ørken safari 5 dage 4 nætter