Ørken safari 2 dage – 1 nat

Dag 1: Afgang fra Luxor efter morgenmad til Campen i Kharga Oasen
Køreturen fra Luxor til camp siten i Kharga oasen tager 4 timer og går direkte gennem den vidtstrakte ørken udenfor Nilens bredder.

Efter en velfortjent frokost

Kameltur til Kysis (Dush)
Vi rider på kamelryg til Kysis, der ligger tæt på campen, på samme måde som karavanerne plejede at rejse før i tiden.
 
Kysis blev bygget i det 1. Årh. BC og er dedikeret til guderne Isis and Serapis. Det er siden 1967 blevet smukt restaureret og ligger med en formidabel udsigt mod øst. Der er to hipostyl haller begge med indgang i næsten perfekt stand. Mange af søjlerne er væltet, men store stykker ligger rundt omkring. Læg mærke til at den østlige side ser ud til at have været åben for at se det frugtbare land under ceremonierne.  

Vi bliver kørt tilbage til campen og spiser middag.

Efter middagen er der lejlighed til at slappe af og nyder den fredfyldte atmosfære med et typisk glas te og en vandpibe mens stjernehimlen hvælver sig over os.
 

Dag 2: Kharga - Luxor
Spis en god morgenmad, der venter en lang dag forude.
Check out.

Besøg i Hibis Templet, Bagawat, Qasr El Zayan & El Ghweita
 

Hibis Templet er opkaldt efter byen, der omkransede det. Det er langt det største og fineste af templerne bygget under det persiske styre.
Det er bygget under Darios (6. årh. BC) og dedikeret til Amon.
Templet var i brug i de følgende århundreder. I dag er det kun muligt at se det på afstand, da det er omgivet af stillads.
 
 
 
  Bagawat er den tidligste og bedst bevarede kristne kirkegård i verden og minder om den mest centrale diskussion i tidlig Kristen tid. Som følge heraf blev biskop Nestorius i det 5. årh. forvist til det kristne samfund her. Den store udstrækning af Bagawat er en følge af dette og hans trosfællers forvisning. Der er 263 kapellet op over højdedraget med det ældste fra 200 år før Nestorius og det yngste er fra 7. årh.

Qasr El Zayan templet blev bygget i den Ptolemæiske periode og blev siden restaureret under den romerske kejser Antonius og dedikeret til guden Amenebis, en lokal gud. Byen omkring templet er kendt i de gamle skrifter som Tchnonemyris, der eksisterede i adskillige århundreder.

El Ghweita blev bygget mellem 250 og 80 BC og dedikeret til den Thebanske triade Amon, Mut og Khonsu.
 
Efter en lækker frokost fortsættes til

Kharga City (Museum, Pottemageren)

Kharga Museum har mange ting udstillet, som er fundet i ørknen rundt om Kharga.
Efter museet er der lejlighed til at se og købe de traditionelle håndlavede lervarer fra Kharga.

Tilbage til Luxor
 

Inkluderet i turen: 1 morgenmad
2 frokoster
1 middag
Vand
 

Ørken safari 3 dage 2 nætter    Ørken safari 5 dage 4 nætter